fbpx

Styrket mental sundhed hos unge

Det er ikke nemt at være ung i dag. Unge bliver ofte kaldt “mig”-generationen, selfie-fikseret og dovne. Men faktum er, at unge gradvist får det dårligere mentalt. På bare ti år er antallet af børn og unge i psykiatrisk behandling steget med mere end 90 procent – og 20 procent af vores unge lider under dårligt mentalt helbred. Derfor skal vi huske de unge på Frederiksberg, som alt for længe er blevet nedprioriteret i kommunens politik.

Derfor mener jeg, at Frederiksberg Kommune bør tilbyde alle unge i alderen 18-25 år en gratis samtale med en ungepsykolog. Samtalen med ungepsykologen skal være efter den unges eget behov. Nogle kæmper med konkrete udfordringer med fx familien, skolen eller vennerne. Mens andre måske ikke ved hvad de har behov for på forhånd, blot at der er tanker og følelser som skal snakkes igennem.

Ved at tilbyde de unge en psykologsamtale, er der mange, der kan få mere ro på mentalt, om end der er stort eller småt. Og samtidig er der en mulighed for at de unge, som har brug for mere end bare én samtale, kan blive henvist til egen læge, hvor der med sidste finanslov er sikret mulighed for at blive henvist til gratis psykologbehandling

"Som ung foregår der så meget omkring en - derfor er det vigtigt, at de får tilbuddet om at tale med en ungepsykolog, som kan hjælpe dem videre, hvis de har behov for ekstra hjælp"
Ruben Kidde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram