Om kun ti år skal mindst én million elbiler – ja måske helt op til halvanden million – ud at køre på de danske veje, hvis vi skal nå målsætningen om at reducere Danmarks udslip af drivhusgasser med 70% i 2030.

Det er en crazy udfordring – men vi kan godt klare den. Det handler bare om, at både borgere, stat og virksomheder går til opgaven med brystet skudt helt frem.

Og så skal Folketinget sørge for, at bilisterne får en økonomisk gulerod ud af at skifte diesel- eller benzinslugeren ud med en grøn model.

Derfor er jeg stolt af, at mit parti, Radikale Venstre, sammen med Venstre nu foreslår at bruge 100 millioner kroner årligt i perioden 2020-2024 for at understøtte grønne løsninger i transportsektoren.

Her er nogle af punkterne i udspillet:

• Der afsættes penge til, at elbiler kan køre gratis over Storebæltsbroen.

• Virksomheder ved motorveje, tankstationer og rastepladser skal opføre infrastruktur til elbiler, f.eks. ladere til elbiler.

• Finanslovsaftalen sikrede, at der ikke skal betales elafgift til opladning af elbiler frem til 1. januar 2022. Det skal forlænges i 2022, 2023 og 2024.

Jeg kører ikke selv i bil – for jeg bevæger mig de fleste af mine timer på Frederiksberg og i København.

Men der er mange danskere, som har behov for bilen for at transportere sig til og fra arbejde hver dag. De skal have en gulerod for at skifte til elbil – og her vil en gratis tur over broen nok være en appelsin i turbanen.

Dyt dyt!
– Ruben Kidde

Læs mere om udspillet her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *