fbpx

Ren-luft zoner

Luftforurening er storbyens usynlige dræber. Forureningen er især skadelig for de helt små, fordi udstødningen sker i børnehøjde. Derfor mener jeg, at vi skal indføre såkaldte ren luft-zoner. En ren luft-zone er udvalgte veje eller områder i byen, hvor biler med en forbrændingsmotor er udelukket, og det kun er tilladt at køre i elbil.

Forslaget kommer til at gøre luften i byen renere. Og det vil også skubbe til den grønne omstilling, så flere borgere vælger en elbil, næste gang de køber bil. Dette har også potentiale for at give  en positiv effekt på klimaet, da skiftet fra fossilbil til el, betyder langt færre CO2-udledninger.

Radikale Venstre har længe ønsket at få lov til at indføre ren luft-zoner, men det er først dette efterår, at den rette lovgivning, som vil gøre det muligt, kommer fra Christiansborg. Så nu skal vi hurtigt i gang, akkurat ligesom byerne London, Paris, Amsterdam og Stockholm allerede rykker. 

"Vores børn fortjener at kunne trække vejret frit - fri for skadelige stoffer fra fossilbiler. Derfor skal vi have ren-luft zoner i Frederiksberg, for forurening fra biler sker i børnehøjde."
Ruben Kidde

Frederiksbergs Hospital

Et sted i byen, som jeg vil gøre til ren luft-zone er Frederiksberg Hospital, når det bliver til et nyt grønt byområde. Samtidig mener jeg, at det vigtigt at indføre ren-luft zoner de steder, hvor der færdes mange børn og unge. Fx hvor der er mange institutioner, skoler og uddannelsessteder.

Selvfølgelig skal der i starten findes en overgangsløsning. Vi skal indføre en ret til dispensation for de lokale, som bor i områderne og som ikke har en elbil i dag. Hurtigst muligt skal vi kunne gå i Frederiksbergs grønne kroge og trække vejret frit, helt fri for benzin- og dieselbiler. Det er nemlig min ambition, at inden årtiet er omme, så er al byens transport grøn.

Helt konkret foreslår jeg ren-luft zoner ved

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram