fbpx

Reelle minimumsnormeringer

Jeg ønsker reelle minimumsnormeringer på Frederiksberg, så vi har nok voksne til børnene og har flere uddannede pædagoger. Fordi vores børn fortjener den bedste start på livet! 

Jeg kæmper for at der i vuggestuen altid er mindst 1 voksen pr. 3 børn og 1 voksen pr. 6 børn i børnehaven. For selvom Frederiksberg på papiret ifølge Danmarks Statistik allerede lever op til 1:3 vuggestue- og 1:6 børnehave-ambitionen, så er virkeligheden ude på gulvet i institutionerne desværre en helt anden. Reelle minimumsnormeringer er når fx ledernes tid foran skrivebordet ikke tælles med i opgørelsen over pædagoger til stede.

Tidligere på året oplevede vi i Frederiksberg, at det konservative flertal fjernede en pose penge, der skulle gå til vores børn, og som endda kom fra staten til det formål. Det er helt forkert! Vi burde bruge pengene på at arbejde hen imod mere reelle minimumsnormeringer.  Børn har brug for omsorg og ro, og det får de kun, hvis der er en voksen til stede.

Konkret skal Frederiksberg have reelle minimomsnormeringer så

Mød Lasse

Lasse er tidligere pædagog i Frederiksberg Kommune. Bemærk at jeg siger tidligere og ikke nuværende. En af grundende til at Lasse forlod Frederiksberg, var manglen på hænder og penge – som jo går hånd i hånd. Selv når politikere sagde, at der nu var fundet penge til børnehaver og vuggestuer, så han dem aldrig. Det er simpelthen en skam at vi mister dygtige pædagoger som Lasse, fordi deres tid bliver brugt på at slukke brænde i stedet for at give børn omsorg og leg.

"Vi mangler minimumsnormeringer i børnehøjde. For en leder bruger desværre ikke deres tid på stuen med formiddagsfrugt eller middagslur af vores børn, selvom de på papiret gælder for en voksen"
Ruben Kidde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram