fbpx

Plads til alle!

Også pædagogen, sygeplejersken eller den enlige forælder

Boligpriserne i hovedstaden fortsætter sin himmelflugt. Alene det seneste år er priserne på ejerlejligheder i Frederiksberg steget med over 20 pct. Og samtidig er der på Frederiksberg ikke tilstrækkeligt med billige lejeboliger, andelsboliger og almene boliger til den almindelige dansker, hvis vi skal sikre os, at Frederiksberg ikke udvikler sig til en rigmandsghetto på sigt. 

En helt konkret måde at gøre Frederiksberg mere blandet på er, er at stille et krav for antallet af nye almene boliger, jeg foreslår 25%. Frederiksberg skal være en blandet by, hvor der også er plads til unge mennesker, enlige forældre, eller familier med almindelige indkomster. Derfor arbejder jeg som for at dæmpe de stigende leje- og boligpriser.

Jeg er selv vokset op som barn af en enlig mor i en billig lejebolig i indre by. Derfor ved jeg, hvor meget det betyder, at børn fra højt og lavt kan vokse op side om side, og ikke mindst gå i skole sammen.

Helt specifikt skal mindst hver fjerde nye bolig der bygges på Frederiksberg være en almen bolig. Ud over almene boliger, vil jeg arbejder for at der bygges flere mindre boliger, som egner sig til enlige eller små familier. For når vi giver bygherrer tilladelse til at opføre nye bygninger i kommunen, skal hensynet i fremtiden hvile tungere på, hvad der er godt for en mere blandet by og mindre på økonomiske afkast.

"Jeg er et produkt af den blandede by. Jeg er opvokset med en enlig mor i et billigt boligbyggeri i indre by. Her lærte jeg, at ligheden mellem en SOSU-assistent og en direktør er større end forskellene blandt dem"
Ruben Kidde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram