fbpx

Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Dele af Bispeengbuen skal snart være fortid

Jeg har, siden min spæde start i kommunalpolitik, kæmpet for at få revet Bispeengbuen ned, for så at åbne Ladegårdsåen. Og nu er vi endnu et skridt tættere på at kunne sætte det første spadestik i jorden.

Den vision deler jeg med mange andre borgere og politikere. Såsom Radikale Mette Annelie, som er teknik- og miljøordfører i København.

København har afsat 600.000 kr. ekstra, til en etapevis nedrivning af Bispeengbuen. Så vi om få år kan genåbne Ladegårdsåen. Lige nu skal pengene gå til den forundersøgelse, som i samarbejde med Frederiksberg og staten, skal vurdere, muligheden for at rive den ene af de to buer ned.

Den billige løsning

Faktum er, at det er billigere at rive Bispeengbuen ned, end at gøre den i stand. Derfor står Hovedstaden med to muligheder: Enten får man sat gang i en forundersøgelse, der bekræfter at halvdelen af Bispeengbuen bør rives ned. Eller også må Bispeengbuen bestå med følgende renoveringsudgifter for mere end 100 millioner kroner.

Rasmus Helveg Petersen og Ruben Kidde imens de studerer en miniaturemodel af nedrivningsprojektet sammen med projektleder i borgerinitiativet 'Åbn Åen', Anders Jørn Jensen
Ruben Kidde og Mette Annelie under Bispeengbuen

Fremtiden for Bispeengbuen og Ladegårdsåen

Næste skridt er selvfølgelig yderligere handling fra kommunerne og staten, når alle forundersøgelserne er bragt til ende. Det tager lang tid, at rive store betonveje ned. Men jeg drømmer om udsigten til, snart at kunne skimte noget vand og noget grønt ved Bispeengbuen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram