Debatten om DR-dokumentaren ”Hvem passer vores børn” får nu centrum-venstre på Frederiksberg til igen at foreslå minimumsnormeringer. Konkret foreslås 1 voksen til 3 vuggestuebørn og 1 voksen til 6 børnehavebørn. Finansieringen skal bl.a. ske ved at forhøje parkeringstakster for timeparkering.

”Det er simpelthen pinligt, at Frederiksberg alt for længe har været markant dårligere på normeringer end fx andre hovedstadskommuner. Konkret er Frederiksberg 3. dårligst ift. børnehaver i hovedstaden. Som far til 2 unger på 2 og 5 år har jeg i den grad oplevet, hvordan vores super dygtige ansatte simpelthen løber alt, alt for stærkt og er alt, alt for få. Så sent som i fredags afleverede jeg min søn i vuggestuen på Frederiksberg – som barn nr. 11 til en voksen. Det kan og må vi gøre bedre.” siger viceborgmester Michael Vindfeldt (S).

Konkret er forslaget anslået til at koste omkring 40 mio. årligt, og partierne anviser bl.a. højere parkeringsafgifter for bilister som en del af finansieringskilden og håb om øget statslig medfinansiering. Forslaget stilles af Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet og dermed bakkes det op af 12 ud af kommunalbestyrelsens 25 medlemmer. Dermed skal kun 1 yderligere mandat stemme for, for at der er et flertal.

”Overskriften for os er fra bilister til børn. For børnene er vores fremtid og Frederiksberg har alt for længe været parkeringsplads på grund af vores meget lave timepriser og 2 timers gratis parkering. Vi mener, det er en win-win-situation, hvis vi med den ene hånd kan få færre til at tage bilen il Frederiksberg og på den anden side få midler til at skabe bedre rammer for vores mindste Frederiksberg-borgere.” siger gruppeformand for Radikale Venstre på Frederiksberg og folketingskandidat Ruben Kidde.

Forslaget skal behandles på det førstkommende kommunalbestyrelsesmøde.

For yderligere info kontakt:

Viceborgmester Michael Vindfeldt (S) (28 76 57 55)

Gruppeformand Ruben Kidde (R) (28 98 21 04)

Rådmand Thyge Enevoldsen (Ø) (26 28 66 38)

Rådmand Balder Mørk Andersen (SF) (26 14 04 65)

Rådmand Mette Bram (Å) (40 96 36 24)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *