Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/2/5/rubenkidde.dk/httpd.www/wp-content/plugins/ramsay_helper_plugin/includes/vendors/custom-fonts/custom-fonts.php on line 93 Vi skal satse på Direct Air Capture - Ruben Kidde

Vi skal satse stort på Direct Air Capture

Hvad er Direct Air Capture (DAC)?

DAC går ud på, at man sender luft ind gennem et procesanlæg, som så filtrerer luften for CO2, og den koncentrerede CO2 bliver derefter spyttet ud på den anden ende. Denne CO2 kan man enten lagre i undergrunden for at opnå direkte negative emissioner – eller på CO2-neutral vis kan den indfangede CO2 bruges i for eksempel plastik, byggematerialer og grønt brændsel.

Hvis vi skal undgå en global temperaturstigning på over to grader, skal verden ikke blot være CO2-neutral. Vi skal fjerne flere drivhusgasser fra atmosfæren, end vi udleder!

Tiden er løbet fra den langhårede diskussion, om at vi skal satse på akut handling eller investere i fremtidens klimateknologier. Vi skal satse på begge dele, hvis vi skal få bugt med klimakrisen!

"Når Klimaminister Dan Jørgensen kalder det danske klimamål om 70 procents reduktion i 2030 for en månelanding, så svarer 2050-målet om CO2-neutralitet til den første bemandede rejse til Mars. Men, for at nå et end game i klimapolitikken, skal vi på en rejse helt ud af solsystemet – vi skal nemlig opnå negative emissioner fra 2050."
Ruben kidde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram