fbpx

“Det betyder noget, om vores børn møder uddannet personale eller ej. Vi kan ikke nøjes med at sikre bedre normeringer, vi er også nødt til at få andelen af uddannet personale op”. Det mener Ruben Kidde.

Radikale Venstre foreslår en samlet plan, som både løfter normeringerne med 4.500 flere pædagoger i vores dagtilbud og en målrettet indsats for at løfte kompetencerne hos dem, der i dag arbejder med børn uden at være uddannet til det.

KONKRET PLAN FOR KVALITETSLØFT I DAGTILBUD

Radikale Venstres vej til bedre vilkår for børnene i vores dagtilbud går på to ben: Vi ønsker bedre personale og mere personale. Derfor fremlægger vi en helt konkret plan for, hvordan vi får flere pædagoger samt uddanner alt personale i de danske daginstitutioner og dagplejer.

I løbet af de næste 10 år vil Radikale Venstre:

1: Give alle 4.700 dagplejere mellem 25 og 55 år med mindst to års anciennitet en pædagogisk uddannelse (pædagogisk assistent).

2: Uddanne 10.000 medhjælpere i vuggestuer og børnehaver ved hjælp af uddannelsesstillinger, hvor medhjælperne kan uddanne sig til pædagog eller pædagogisk assistent ved siden af arbejdet.

3: Ansætte 4.500 uddannede pædagoger for at få en ordentlig minimumsnormering, som også er med til at hæve pædagogandelen, sådan så alle børn fremover møder uddannede voksne.

Læs mere på radikale.dk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram